İSTANBUL (İGFA) – Sağlıksız beslenmeden çok kiloya, tütün ve alkol kullanımından çok gerilim ve hareketsiz yaşama kadar pek çok faktör, kanser çeşitlerinin yaygınlaşmasına neden oluyor. Bu etkenler, tedavisi güç lakin imkansız olmayan bir sıhhat sorunu olan kanserin günümüzde çok erken yaşlarda da görülmesini tetikliyor. Dr. Ümit Aktaş, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında yaptığı açıklamada; ”Kanser, sav edildiği üzere tedavisi olmayan bir hastalık değildir” diyerek kanserden korunma tekniklerini anlattı.
Güçlü bağışıklık sisteminin insan bedenindeki kanserli hücreleri yok edebilme yeteneğine sahip olduğunu vurgulayan Dr. Ümit Aktaş, “Hibrit tohumlar, tarım zehirleri, yanlışlı beslenme alışkanlıkları, alkol, sigara, sistemsiz hayat, etraf kirliliği üzere faktörler kanserin en büyük tetikleyicileri. Hakikat beslenerek pek çok kanser cinsinin önüne geçilebilir. Kanserden korunmak için işe sofranızdan başlayın. Bağışıklığımızı doğal kalkanı olan besinlerle kanserden korunun” diye uyardı.
Sağlıklı bir sindirim sistemi ve bağırsak florasının da kanserden korunmada büyük bir rolü olduğunu belirten Dr. Ümit Aktaş, doğru beslenme ve gerilim denetimi üzere etkenlerden oluşan anti- kanser stratejisinin bedeni hastalıklardan korurken, bedenin hastalık sırasındaki düzgünleşme sürecine güç kazandırdığını söz etti.
6 ADIMDA ANTİ- KANSER STRATEJİSİ
İşlenmiş yiyeceklerden, şekerden uzak durun.Doğal beslenmenin gücünü keşfedin.Stres denetimine değer verin.Güneşlenin.Omega-3 desteği alın.Bağırsak floranızı destekleyin.
DR. ÜMİT AKTAŞ’TAN KANSER DÜŞMANI 5 BESİN
Zerdeçal: Antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahip.Detoks tesiri yapıyor.Alzheimer’dan kollayıcı tesiri bulunuyor. Karaciğeri güçlendiriyor. Bağışıklığı güçlendiriyor.
Limon: C vitamini, gripten kansere kadar her hastalığa karşı kollayıcı tesire sahip.Bol ölçüde C vitamini içeriyor. Ancak limondaki en değerli husus kabuğunda bulunuyor: D Limonen. Bu unsur, adeta bir kanser ilacı üzere vazife yaparak kanserli hücreleri öldürüyor.
Çörekotu: Çörekotunun içinde bulunan timokinon unsuru, kanserle savaşıyor.Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Doğal bir iltihap giderici. Doğal öldürücü hücreler ile makrofaj hücrelerinin sayısını ve aktivitesini artırıyor.
Yeşil Çay: Kuvvetli bir antioksidan olma özelliğine sahip.Sinir hücrelerini koruyor ve düzenliyor.
Bağışıklığı destekleyerek güçlendiriyor. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını hızlandırıyor.
Brokoli: Tüm kanserlere karşı kollayıcı tesiri bulunuyor.Değerli bir probiyotik kaynağı olma özelliğine sahip. Kilo vermeye yardımcı oluyor. Hücresel güce dayanak sağlıyor.